LEMGA Benelux

Beschreibung

Kopfzeile


Info

Content

Vandaag en morgen

{Traditioneel en modern}

De beslissing voor de nieuwe Cellenbetonfabriek bleek juist te zijn. Verbeterde kwaliteit en optimale logistiek verhoogden de verkoop tot ongeveer 150 kubieke meter per dag. Het assortiment omvatte de gebruikelijke formaten: 50 cm lang/25 cm hoog in de gebruikelijke diktes van 5 cm tot 36,5 cm.

Als gevolg van verdere stijgingen van de omzet en hogere kwaliteitseisen van de klanten, werd besloten in 1982 om te investeren in de bouw van een nieuwe productiehal en een krachtiger productiesysteem. Hierdoor steeg de productie met ongeveer 250 m³ tot 300 m³ per dag. Het verlangen van de markt eiste grotere investeringen in een meer innovatief, technisch geavanceerd productieproces. In 1998 viel het startschot. Daarom bouwde de gebroeders Schlamann in 1998 een derde hal en werd er geïnvesteerd in een geheel nieuw en zeer efficiënt productiesysteem, dat optimale productie van de hoogste kwaliteitsstandaard verwezenlijkt. Een productie volume van tot 700 kubieke meter per dag werd nu bereikt. De oude productiemachines in de twee bestaande gebouwen werden ontmanteld, de hallen werden geïntegreerd in het nieuwe productieproces.

Binnen de familie is nu een generatiewisseling tot stand gekomen. Horst en Gottfried Schlamann hebben de leiding overgedragen aan hun zonen Carsten en Christian Schlamann. Zij voeren, als derde generatie, de onderneming als een onafhankelijk familiebedrijf.

Carsten en Christian Schlamann: "We zijn er trots op dat we, als een middelgroot familiebedrijf, onze klanten kunnen voorzien van excellente kwaliteit, operationele knowhow, betrouwbare levering en uitgebreide service. Onze productiesystemen zijn en worden altijd gemoderniseerd op de laatste stand der techniek. Ook in de toekomst zullen we met geoptimaliseerde milieuvriendelijke technologieën, die altijd de beste kwaliteit garanderen, voor klanttevredenheid zorgen. Bij ons zijn Ecologie, Economie en Service in harmonie."

In 2008 werd door Roger Thomassen LEMGA Benelux B.V. opgericht. Met deze onderneming werd een stap gezet in een nieuwe afzetmarkt, namelijk de Benelux landen: België, Nederland en Luxemburg. Roger Thomassen: "Onze denk - en werkwijze sluit naadloos aan bij die van familie Schlamann. We willen dan ook graag een partner zijn voor onze klanten en samen met familie Schlamann delen wij de passie en het enthousiasme die de ongekende mogelijkheden van het (ver)bouwen met LEMGA Cellenbeton met zich meebrengt."